top of page
4a_edited.jpg
Dit is Maria guerrera

Het soort theater dat we maken heet ervaringstheater, of ook wel immersief theater. Soms maak je in onze voorstellingen een persoonlijke reis waarin de ervaring van jou als bezoeker centraal staat. Soms stap je juist midden in een verhaal dwaalt er rond, al dan niet meegenomen door acteurs.

Het is altijd de intentie om je terug te brengen naar je eigen essentie, naar wie jij bent, hier en nu.

 

In een maatschappij en tijdsgewricht waar nog steeds de nadruk op het rationele en het cognitieve ligt, oftewel op het hoofd, biedt Maria Guerrera een tegenwicht. Onze voorstellingen nodigen je uit om terug te keren naar je lijf door te horen, voelen, proeven, kijken en ruiken. Om de wereld te ervaren op een speelsere, associatievere manier. Maria Guerrera nodigt je uit om verbinding te maken met jezelf en met de mensen en de wereld om je heen. Van angst naar vertrouwen, terug naar je hart. 

eigen foto UDT_edited.png
Logo-1.png
CONTACT

Sjoeke-Marije is theatermaker en regisseur. In 2015 behaalde ze een master regie aan het RITCS in Brussel en een postgraduaat in zintuiglijk ervaringstheater bij Teatro de los Sentidos in Barcelona. Haar werk heeft behalve een overrompelende theatrale laag, ook altijd een spirituele en psychologische laag, waardoor de betekenis van haar werk binnenin de bezoeker gevormd wordt.

Recent maakte ze in coregie met Tatiana Pratley in een coronalockdown de opritmonologen ‘Nacht’ bij Tryater (2021). In 2018 maakte ze de openingsvoorstelling van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa: Marijke Muoi, een grootschalige immersieve locatiebeleving. Van 2013-2016 was Wallendal lid van het makers collectief van Kameroperahuis (nu Kasko), waar ze onder andere Afscheid van de Zintuigen, een zintuiglijke versie van het requiem van Fauré maakte, met een tekst van Anna Maria Versloot. Al langer geleden, in Het Slot (2012), maakte Sjoeke-Marije als één van de eersten in Nederland dat wat vaak gezien wordt als 'echt' immersief: vrij ronddwalen in een wereld en al doende de regels en het verhaal ontdekken. De bezoekers van Het Slot liepen rond in het dorp Haerst, dat in zijn geheel de setting was van een Kafkaëske wereld.
 

sjoekemarije.wordpress.com

Anna Maria Versloot (1984) schrijft voor toneel, muziektheater, opera en film. Direct na haar afstuderen werd ze verkozen tot runner-up van het Charlotte Köhlerstipendium, een vijfjaarlijkse prijs voor veelbelovende toneelauteurs.Van 2013-2018 was ze één van de vaste jonge makers verbonden aan Kameroperahuis (nu: Kasko) Daar maakte ze voorstellingen zoals Being Arthur, Afscheid van de zintuigen, Bake that awesome pie en Before I Die. Ook maakte ze bij Theaterproductiehuis Zeelandia de muziektheatertekst De schrijver, zijn vrouw, haar minnares.

Tegelijkertijd werkt ze als onderzoeker en publicist voor het Lectoraat Performatieve Maakprocessen, waar ze onderzoek doet naar - en publiceert over interdisciplinaire maakprocessen in het theater. In de afgelopen jaren heeft ze ervaring opgedaan als schrijver en dramaturg binnen de internationale tentoonstellingswereld, voor tentoonstellingsontwerpbureau Kossmanndejong.

Op dit moment werkt ze aan haar eerste roman.

 

www.annamariaversloot.nl

 

Bestuursleden:

Voorzitter: Stefanie Ripken

Penningmeester: Chris van der Voorn

Secretaris: Christina Völtl

 


 

bottom of page